Niet zomaar een maatwerk dakkapel

Hoe fijn is het om naar buiten te kijken vanuit je slaapkamer? Dat geldt ook voor de 4,5 jarige Staveros. Alleen slaapt hij op de zolder en heeft hij te kampen met achondroplasie, in de volksmond bekend als dwerggroei.

Maatwerk dakkapel de oplossing

Zijn moeder Jolanda Muskens vertelt: “We weten dat Staveros niet zo groot wordt, maar 1,30 meter. In de pubertijd stopt hij met groeien. Wij houden hier nu al rekening mee. Om zijn zolderkamer te vergroten en om meer licht binnen te laten komen, wilden we een dakkapel laten plaatsen. Bij een standaard dakkapel zou het betekenen dat hij nooit naar buiten zou kunnen kijken. Ook niet als hij wat ouder is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een maatwerk dakkappel. Bovendien waren de kunststof kozijnen aan de voorzijde van onze woning aan vervanging toe.

Plaatsing interieurPlaatsing exterieur

Arjolux denkt mee

Het vervangen van kunststof kozijnen is een kleine klus. In één ochtend hebben de mannen van Arjolux dat gefikst. Bij het plaatsen van een maatwerk dakkapel komt meer kijken, al viel het achteraf allemaal wel mee. Allereerst hebben we offertes aangevraagd. De tarieven van Arjolux zijn vergelijkbaar met andere leveranciers. De prijs is realistisch waardoor je geen verrassingen achteraf hebt. Wij kennen mede-eigenaar Mark Bouwman. Dat is een fijne vent en daar hebben we een goed gevoel bij. Omdat Arjolux meedenkt en met slimme oplossingen komt, hebben we voor hun gekozen. Zo zijn de handgrepen van de ramen lager geplaatst, zodat Staveros de ramen zelf kan openen als hij wat ouder is.

werkzaamheden

Snelle plaatsing

Het was een emotioneel moment toen het dak open ging. Op een grote vrachtwagen wordt de prefab maatwerkdakkapel geleverd. De monteurs van Arjolux en de chauffeurs van de vrachtwagen zijn goed op elkaar ingespeeld. De samenwerking verliep vlot, waardoor ook de plaatsing snel ging. Ik geloof, dat binnen amper 2,5 uur het dak weer dicht was. Indrukwekkend om te zien! Binnen een dag zijn ze klaar met de buitenkant, vervolgens komen ze de volgende dag terug voor de afwerking aan de binnenzijde. Die kun je zelf uitkiezen. De reactie van Staveros was goud: “Ohhhh, mama, nu kan ik naar buiten kijken!” Wij hebben meteen bijpassende rolluiken laten leveren, zelfs die kan hij zelf bedienen. Bovendien hebben we nu geen airco nodig.

Foto plaatsing

Goede investering

Arjolux is in Westervoort gevestigd, dat is toch wel handig. Je kunt bellen als er wat is en dan staan ze binnen no time op de stoep. Wij zijn uiterst tevreden over Arjolux. Nogmaals, ze denken mee, de prijs/kwaliteitsverhouding is goed en ze werken snel en netjes. Bovendien zijn het gezellige mannen. De maatwerk dakkapel is mooi en strak om te zien. Ons huis springt er nu echt uit. Maar het allerbelangrijkste is een gelukkige Staveros: die zwaait elke avond door zijn raam om iedereen goede nacht te wensen.”
Jolanda Muskens